Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nedávno sme ťa informovali, že Huawei Mate 30 príde s uzamknutým zavádzačom systému, a tak nebude možné do zariadenia nahrať alternatívny systém s povolenými Google službami. Portál 9to5mac však prichádza s alternatívnym a dovolíme si tvrdiť, že aj veľmi jednoduchým riešením.

Kto by to bol povedal, že na to, aby si dostal Google služby do svojho nového Mate 30, ti bude stačiť stiahnuť iba jeden obyčajný .apk súbor. Samozrejme, vieš si stiahnuť aj .apk súbor napríklad Gmailu, no ten potrebuje na svoje fungovanie ďalšie dodatočné súbory, ktoré už nie je tak jednoduché do zariadenia dostať.

Našťastie sa internete nachádza jeden .apk súbor, ktorý sa o všetko postará úplne automaticky. Kompletný návod nájdeš v inštruktážnom videu vyššie, no ako píše portál AndroidCentral, stačí stiahnuť súbor zo stránky lzplay.net. Následne treba spustiť jeho inštaláciu, udeliť mu všetky potrebné povolenia a nainštalovaná aplikácia sa už sama postará o stiahnutie všetkých potrebných Google služieb spolu s Obchodom Play a keď už máš funkčný Obchod Play, môžeš sťahovať všetko, čo ťa len napadne.

Zdroj: 9to5mac, AndroidCentral

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú