Občianska organizácia HAKA doteraz pri svojich projektoch značne pokročila vpred. Veľkú pozornosť si púta najmä aplikácia pre kontrolu EVČ a hľadanie kradnutých vozidiel v reálnom čase. Zdá sa, že o projekty organizácie má záujem aj slovenský Sygic. Spoločnosť môže čakať s HAKA spoločná budúcnosť. Informáciu zverejnil v skupine na Facebooku zakladateľ HAKA, Štefan Farkaš.

Organizácia HAKA sa angažuje pri hľadaní odcudzených vozidiel či bicyklov. V prípade odhaľovania kradnutých áut však pripravuje aj novú mobilnú aplikáciu, ktorá už pri prvom reálnom teste potvrdila svoje schopnosti.

Evidenčné čísla vozidiel bude prostredníctvom smartfónu kontrolovať v reálnom čase počas jazdy, čím umožní odhaliť prípadné kradnuté vozidlá evidované v databáze aplikácie. Ďalšie detaily o tomto projekte sa dozvieš v samostatnom článku.

Dnes však zakladateľ projektu, Štefan Farkaš, zverejnil informáciu, že spolu so slovenskou spoločnosťou Sygic začínajú rokovať o prípadnej spolupráci.

Momentálne je priskoro hovoriť o spojení týchto dvoch projektov, no nič zatiaľ nie je vylúčené. V prípade spolupráce by mohol Sygic získať významný projekt, ktorým by významne rozšíril svoje pôsobenie. O ďalších novinkách budeme informovať.

Zdroj: Štefan Farkaš/HAKA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú