Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herné štúdio Bethesda Softworks sa pri vydaní svojej novej akčnej hry pozabudlo. Nový Doom Eternal bol totiž na Steame a vo vlastnom obchode štúdia zverejnený aj s čistým „.exe“ súborom. Bethesda totiž nedopatrením vo virtuálnych obchodoch sprístupnila Doom Eternal aj so súborom, ktorý umožňuje spustiť hru bez crackovania ochrany Denuvo, informoval PCGamer.

Bethesda pri novom Doome stavila na Denuvo, softvér, ktorý má chrániť hru proti pirátstvu. Nanešťastie, štúdio zverejnilo na Steame a vo vlastnom obchode Doom Eternal aj s čistým „.exe“ súborom. Zdá sa, že na túto verziu vývojári zabudli a okrem zabezpečenej verzie so softvérom Denuvo nechalo štúdio v priečinku hry aj spustiteľný súbor bez ochrany, čo si všimol jeden z používateľov Redditu.

Ihneď sa tak začali aj porovnávacie testy, ktoré ukázali nepatrný rozdiel v počte „fps“ pri hraní. Súbor so softvérom Denuvo mal pritom až 369 MB, zatiaľ čo čistá verzia iba 67 MB. Bethesda už chybu napravila.

To nezmení nič na tom, že sa súbor dostal na internet. Všetko, čo stačí pre spustenie Doom Eternal spraviť, je nahradiť chránený DoomEternalx64vk.exe súbor menším spustiteľným súborom, informuje TechRadar.

Zdroj: PCGamer, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú