Americký prezident Donald Trump dostal na známej platforme Twitch dočasný zákaz streamovania obsahu. Služba ho na týždeň zablokovala kvôli jeho nenávistným a rasistickým vyjadreniam, informoval portál TheVerge.

S prezidentom Donaldom Trumpom sa nesie niekoľko kontroverzií ohľadom jeho rasistických a nenávistných vyjadrení. Nedávno bol na streamovacej platforme Twitch odvysielaný záznam z kampane, v ktorej obviňoval Mexiko z toho, že do USA posiela násilníkov, píše NYtimes.

V ďalšom zázname, ktorý vysielali na platforme, sa taktiež objavili rasistické komentáre amerického prezidenta, a tak sa Twitch rozhodol rázne zakročiť. Kanál Donalda Trumpa je dočasne zablokovaný a všetok nevhodný obsah bol zmazaný.

SITA

Hovora platformy Twitch oznámil, že služba nebude tolerovať žiadne prešľapy voči pravidlám svojej služby a nerobí rozdiely medzi politickými subjektami a „bežnými“ streamermi.

Zatiaľ čo podobné konanie zväčša osobám zainteresovaným do politiky na iných platformách prechádza, Twitch je v tomto smere skutočne razantný. Koniec koncov, svedčí o tom aj nedávny ban jedného z najpopulárnejších streamerov súčasnosti, Dr. Disrespecta.

Zdroj: TheVerge, NYtimes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú