Svetová módna značka Dolce & Gabbana vstúpila do sveta NFT (Non-fungible token) koncom augusta tohto roka, keď prvýkrát predstavila unikátnu kolekciu Genesi na prehliadke v Benátkach.

Teraz sa spojenie digitálneho a fyzického diela predáva za ohromný počet ether mincí. Podľa nedávneho príspevku na Twitteri už aukcia tohto NFT dosiahla hodnotu 500 ETH, čo predstavuje zhruba 1,5 milióna dolárov.

Celú NFT kolekciu od tejto módnej značky tvorí 9 jedinečných módnych kúskov, ktoré navrhli priamo Domenico Dolce a Stefano Gabbana pre UNXD, kde sa tieto diela predávajú.

Jedná sa pritom o digitálne aj fyzické verzie luxusného oblečenia a drahých doplnkov, medzi ktorými je aj koruna z 24-karátového zlata s červenými smaragdami a 50 diamantmi za vyše 100-tisíc dolárov alebo zhruba 35 ETH.

UNXD

V celej kolekcii Dolce & Gabbana sú použité tie najluxusnejšie materiály a drahé minerály. Vo svete NFT sa tak jedná o vôbec prvú takúto luxusnú kolekciu, ktorú si budú môcť majetní záujemcovia zaobstarať aj ako nezameniteľný token v digitálnej podobe. Podľa módneho domu ide o prepojenie „fyzického a metafyzického“ sveta.

Zdroj: UNXD, Dolce & Gabbana/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú