Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hoci dodávky smartfónov medziročne neustále stúpajú, tento rok môžu zaznamenať po dlhej dobe prepad. Dôvodom je koronavírus, kvôli ktorému musia byť viaceré prevádzky zatvorené, prípadne je ich činnosť v určitej miere obmedzená- informuje Gizmozchina.

Čínsky priemysel je narušený. Plánované uvedenie noviniek na trh sa môže v niektorých prípadoch pretiahnuť a problémom môže byť aj dostupnosť jednotlivých zariadení. Dôkazom je aj výrobca Foxconn, ktorého najväčší výrobný závod v Shenzhene je zatvorený, čo ovplyvňuje celý rad výrobcov mobilných zariadení. Dokonca je ohrozený aj riadny priebeh konferencie MWC v Barcelone, nakoľko niekoľko desiatok spoločností sa z nej už stiahlo.

TASR

Predpokladá sa, že táto situácia môže priniesť až 50% prepad dodávok smartfónov v Q1 2020. Spoločnosť Apple musela obmedziť výrobu o 10 %, Huawei o 15 % a Samsung približne o 3 %, nakoľko výroba smartfónov nie je sústredená len v Číne. Podľa analytikov môže táto situácia ovplyvniť dodávky v strednodobom, až dlhodobom horizonte.

Zdroj: Gizmozchina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú