Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecká vláda schválila návrh zákona, ktorý bude od firiem zapojených do budovania dôležitej infraštruktúry, ako sú 5G siete, vyžadovať garancie, že ich zariadenia sa nemôžu zneužiť na sabotáž, špionáž a terorizmus.

Cieľom návrhu zákona, ktorý smeruje do parlamentu, je riešiť obavy, že dodávatelia zariadení, ako je napríklad čínska technologická spoločnosť Huawei, by mohli predstavovať bezpečnostné riziko, ak budú mať prístup ku kľúčovým častiam nemeckej telekomunikačnej siete.

Od firiem budú vyžadovať, aby predložili „garancie“ s podrobnosťami, ako zaručia, že komponenty dôležitých systémov sa nemôžu zneužiť na ilegálne účely. Dodávateľ zariadení, ktorý nesplní podmienky dôveryhodnosti, môže byť vylúčený z prevádzkovania zariadení.

Návrh zákona nevedie k otvorenému zákazu činnosti firmy Huawei v Nemecku tak, ako to žiadajú USA. Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa pohrozila, že prestane zdieľať spravodajské informácie s krajinami využívajúcimi zariadenia Huawei. Spoločnosť Huawei odmieta americké tvrdenia o uľahčovaní čínskej špionážnej aktivity.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú