Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

České štúdio SCS Software, stojace za populárnou sériou Euro Truck Simulator, sa rozhodlo upustiť od plánov vydať chystanú expanziu svojej hry s názvom Heart of Russia. Na Twitteri na to v prehlásení upozornili samotní vývojári.

Nová expanzia pre Euro Truck Simulator 2 bola už takmer hotová a od jej vydania tvorcov delilo len približne 6 až 8 týždňov. Plány štúdia sa dramaticky zmenili po vypuknutí vojny, kedy vývojári dlho zvažovali, či expanziu sústreďujúcu sa na Rusko vôbec vydať.

Aj napriek tomu, že vývoju DLC tvorcovia podľa vlastných slov obetovali množstvo času aj zdrojov, sa napokon rozhodli Heart of Russia do hry nepridávať.

Tvorcovia krok obhajujú tým, že aj keď sa snažia byť apolitickí, expanzia sa priamo týka Ruska, nechcú preto byť v žiadnom smere spájaní s agresiou tejto krajiny.

Vydanie Heart of Russia sa zatiaľ odkladá na neurčito a nie je vylúčené, že po skončení konfliktu bude v nejakej podobe ešte vydané.

Vývojári však chcú, aby ich hra v prvom rade ľudí spájala a nie rozdeľovala, budú preto zvažovať možnosti, ako takmer hotové DLC využiť aspoň na malú pomoc Ukrajine.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú