Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple pripravuje do svojho CarPlay celý rad noviniek, ktoré podľa dostupných informácií vylepšia nielen celkový používateľský zážitok, ale aj integráciu tohto softvéru do vozidla. Lepšie prepojenie so samotným autom umožní riadenie a ovládanie viacerých kľúčových funkcií počas jazdy priamo cez CarPlay, informuje Bloomberg.

Takéto hlbšie prepojenie CarPlay s vozidlom má potom vyústiť v nové možnosti ovládania klimatizácie, nastavovania sedadiel alebo iných detailných nastavení interiéru. Zatiaľ sa však podľa zdrojov Bloombergu jedná len o projekt v počiatočnej fáze vývoja, ktorý údajne nesie kódové označenie „IronHeart“. Vo výsledku bude spôsob integrácie a možnosti CarPlay závisieť aj od konkrétneho vozidla a spolupráce s automobilkami.

Youtube/Screenshot

Apple už pred rokmi vydal pre výrobcov automobilov API, ktoré im umožňovalo nasadiť do CarPlay svoje vlastné riešenia pre ovládanie jednotlivých prvkov v interiéri, no túto možnosť drvivá väčšina z nich nevyužila. Spoločnosť to preto skúša znova a tentokrát na vlastnú päsť. Je však stále otázne, ako tieto novinky prijmú automobilky a ktoré z nich budú ochotné takýto CarPlay vo svojich modeloch využiť.

Stále silnejšiemu prepojeniu iPhonov a systémov Apple s autami nasvedčujú nielen tieto uniknuté informácie, ale napríklad aj taký CarKey – funkcia, s ktorou používateľ iPhonu dokáže bezkľúčovo odomknúť kompatibilné vozidlo. Príkladom sú niektoré nové modely od BMW.

Zdroj: Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú