Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Presne 24. januára 1984 sa začala písať veľká kniha spoločnosti Apple. Steve Jobs presne pred 36 rokmi predstavil Macintosh, prvý osobný počítač, ktorý mal vedieť používať úplne každý.

Ako informuje portál MacRumors, prvý osobný počítač od Apple bol na tú dobu poriadne výkonný, disponoval totiž 8 MHz procesorom od Motoroly, mal 128 kB operačnú pamäť RAM, 9-palcový čiernobiely displej, ovládal sa pomocou klasickej klávesnice a myši, a jeho cena bola 2495 dolárov, čo bolo na tú dobu pomerne dosť, v súčasnosti by to bol ekvivalent zhruba 6000 dolárov.

Samotné predstavenie bola, nielen pre Jobsa a Apple, ale aj pre širokú verejnosť, obrovská udalosť. Ľudia v sále jasali, keď Steve vytiahol Macintosh z krabice, pustil im krátku prezentáciu z diskety a potom nechal samotný počítač „povedať“ pár viet.

Aj napriek vysokej cene ale Apple predal do mája v tom roku 70 000 kusov, čomu určite napomohla aj reklama pri finále Super Bowlu. Apple tak zaznamenal obrovský úspech a podarilo sa mu tak zaradiť do svetovej počítačovej elity, ktorej v tej dobe dominovala spoločnosť IBM.

Zdroj: MacRumors, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú