Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Študenti už nebudú musieť nosiť potvrdenia o návšteve školy na železnice alebo do bánk. Od piatka 1. novembra bude totiž plne funkčný portál www.potvrdeniaonavsteveskoly.sk. „Na tomto portáli si budú môcť dopravcovia ale aj banky sami overiť, či študent, ktorý chce získať zľavu na cestovný lístok, električenku alebo chce cestovať vlakom zadarmo, je alebo nie je študentom denného štúdia, čo je podmienka na to, aby zľavu na daný typ cestovania dostal,“ informoval vo štvrtok na tlačovej besede podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Momentálne oslovujú jednotlivých dopravcov, podľa Rašiho už akceptovanie takejto formy potvrdenia o návšteve školy potvrdila Železničná spoločnosť Slovensko, ale aj SAD Žilina, či SAD Zvolen. „Verím, že sa pridajú aj ďalší dopravcovia,“ uviedol podpredseda vlády. Takúto formu potvrdenia budú akceptovať aj banky pri založení študentských účtov. Zatiaľ tak urobili Tatra Banka, Slovenská sporiteľňa, Fio banka a UniCredit bank.

Portál pritom funguje v súlade so zákonom o ochrane údajov, pričom všetky dáta čerpá z rezortného informačného systému Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Na overenie stačí zadať rodné číslo študenta. Takto získané potvrdenie bude stiahnuteľné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú