Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predstavenie novej generácie ultra-výkonných grafík od Nvidie sa nezadržateľne blíži. Niet sa preto čomu diviť, že v benchmarkových aplikáciách sa už objavujú prvé záťažové testy noviniek. Ako informoval portál WCCFtech, výkon grafiky GeForce RTX 3080 Ampere bol zaznamenaný na portáli UserBenchamrk.

Leaker rogame si ako prvý všimol v databáze UserBenchamrk test nového komponentu, ktorý nesie kódové označenie 10DE 2206. To má podľa metodiky kódového označovania produktov patriť Nvidii a na základe výkonu sa domnieva, že ide práve o RTX 3080.

Špecifikácie teda odhaľujú, že nová grafická karta bude taktovaná na 2,1 GHz, veľkosť GDDR6X pamäte dosiahne až 10 GB pri prenosovej rýchlosti 19 GB/s. Očakáva sa aj zväčšenie šírky pamäťovej zbernice na 320 bitov, pričom táto kombinácia dodá pamäťovú šírku pásma až 760 GB/s. Oproti predchádzajúcej generácii je to teda 53 % nárast, čo je naozaj pôsobivé.

Za takto masívny nárast výkonu môže najmä GDDR6X grafická pamäť, ktorá bude použitá naprieč celým portfóliom novej generácie grafík Nvidia, píše PCgamer. Dočká sa jej teda aj vlajková karta RTX 3090, v jej prípade by mal dátový tok dosahovať rýchlosť 19 až 21 GB/s. Oficiálne predstavenie sa očakáva už 1. septembra na špeciálnej GeForce udalosti Nvidie.

Zdroj: WCCFtech, Twitter, PCgamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú