Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mesto Pezinok realizuje tento víkend testovanie s online prihlasovaním bez státia v radoch. Využilo pri tom aplikáciu Rýchlejšie.sk ktorú vytvorili Slováci v zahraničí aby pomohli Slovensku v boji proti pandémii, informovala samospráva prostredníctvom tlačovej správy.

Občania Pezinka sa môžu na registrovať na tejto stránke, pričom systém využíva scanovanie čiarových kódov a automaticky vystavuje elektronicky podpísané certifikáty o negatívnom teste. Kominikácia prebieha prostredníctovm SMS a e-mailu, kam dostáva občan informácie o zaregistrovaní na test, o tom, že test sa začal vyhodnocovať aj o ukončení vyhodnocovania.

Podľa predbežných zistení počas soboty a nedele trvá jeden odber v priemere 30 sekúnd a záujemcovia o test nečakajú na výsledok na mieste odberu. Tým sa podarilo zrýchliť proces testovania, zvýšiť kapacity testovacích miest, znížiť chybovosť, odbremieniť pracovníkov na testoch a zásadne tak zefektívniť celú činnosť. Vďaka exportom výsledkov o pozitívnych nálezoch má prevádzkovateľ ihneď k dispozícii podklady pre hygienu.

V prípade negatívneho výsledku systém bezodkladne vystaví občanovi elektronicky podpísaný certifikát. Elektronicky podpísaný certifikát o negatívnom teste dostaneš e-mailom a je zabezpečený heslom, ktoré reprezentuje rodné číslom občana, resp. číslo jeho cestovného pasu.

Zdroj: TS Mesto Pezinok

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú