Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Windows 10 by mal po veľkej májovej aktualizácii bežať o čosi rýchlejšie. Ako informuje portál WindowsLatest, Microsoft zmenil spôsob indexovania, ktorý využíva Windows Search. To má zabezpečiť lepší výkon systému a zvýšiť tiež rýchlosť pristupovania k súborom na disku.

Zmenu k lepšiemu by mali pocítiť najmä majitelia počítačov, ktoré sú ešte stále vybavené klasickým pevným diskom. Majitelia modernejších zariadení, ktoré sú už vybavené rýchlejšími SSD diskami, zmeny k lepšiemu až tak zásadne nepocítia.

Microsoft (Úprava redakcie)

Microsoft totiž pracuje na systéme, ktorý bude sledovať, kedy a ako používateľ využíva svoj počítač a podľa toho sústredí jeho výkon na indexovanie. V praxi to znamená, že ak používateľ v danom momente s počítačom pracuje, proces indexovania bežať nebude.

Proces indexovania nebude bežať ani v prípade, ak bude na disku prebiehať zápis, alebo čítanie. V tomto prípade by ale zmenu k lepšiemu malo pocítiť aj majitelia počítačov vybavených SSD diskami. Všetky novinky vo veľkej májovej aktualizácii sme spísali tu.

Zdroj: WindowsLatest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú