Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká platobná služba Square prevezme austrálskeho poskytovateľa splátkového predaja Afterpay za 29 miliárd USD (24,4 miliardy eur), informuje CNN. Transakcia by sa mala uzavrieť v 1. kvartáli budúceho roka, uviedli v pondelok obe firmy.

Square chce akvizíciu kompletne zaplatiť vlastnými akciami, nakoniec však môže 1 % z celkovej hodnoty uhradiť aj v hotovosti. Podielnici by mali za akciu Afterpay dostať 0,375 akcie Square.

Kalifornský fintech chce prevzatím Afterpay zvýšiť svoju atraktivitu predovšetkým medzi mladými ľuďmi, ktorí si nemôžu dovoliť kreditnú kartu, alebo ju nechcú, a napriek tomu si chcú na dlh niečo kúpiť.

Systém „buy now, pay later“ (teraz nakúp, zaplať neskôr) má používateľov Square odviesť od kreditných kariet k splátkovému plateniu. Pokiaľ zákazníci načas uhrádzajú splátky, Afterpay im neúčtuje úroky ani poplatky.

Startup bol založený v roku 2015 a v USA prišiel so svojimi službami na trh v roku 2018. V súčasnosti prevádzkuje svoje služby ešte v Austrálii, Spojenom kráľovstve, Kanade a na Novom Zélande.

Square plánuje zlúčiť službu Afterpay so svojimi existujúcimi službami a aplikáciami a poskytnúť tak aj tým „najmenším obchodníkom“ možnosť ponúkať predaj tovaru na splátky.

Zdroj: CNN, TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú