Futuristický Cyberpunk 2077 je nepochybne jednou z najočakávanejších hier roka, a zahrať si ju čo najskôr budú chcieť aj budúci majitelia konzol Xbox Series X a PS5. Podľa štúdia CD Projekt RED si však na oficiálne vydanie pre konzoly novej generácie ešte nejaký čas počkáme, a hra nebude dostupná ihneď po ich sprístupnení na trh, píše Gamespot.

Ako informuje portál Video Games Chronicle, na exkluzívne vydanie hry Cyberpunk 2077 pre konzoly Xbox Series X a PS5 si hráči budú musieť počkať. V čase ich uvedenia na trh totiž ešte nebude dostupné. Jediný spôsob, ako si hru na nových konzolách spustíš, bude istý čas iba cez spätnú kompatibilitu hier s oboma konzolami.

„Pokiaľ ide o Xbox Series X, oficiálne sme potvrdili aj aktualizovanú verziu spätnú kompatibilitu s titulom na Xbox One. Pokiaľ však ide o oficiálnu verziu hry pre túto konzolu, tá príde neskôr.“, povedal viceprezident CD Projekt RED, Michal Nowakowski.

Otázna je však zatiaľ dostupnosť pre PS5, keďže podľa Nowakowskeho Sony zatiaľ neoznámilo, na ktoré tituly sa spätná kompatibilita vzťahuje už od vydania konzoly a na ktoré bude treba počkať.

Viceprezident štúdia však potvrdil, že Cyberpunk 2077 je na dobrej ceste k plánovanému termínu vydania 17. septembra a v súčasnosti neexistujú žiadne plány na ďalšie oneskorenie.

Zdroj: Gamespot, Video Games Chronicle

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú