Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Huawei a ČSOB dnes na spoločnej tlačovej konferencii predstavili mobilnú bankovú aplikáciu ČSOB SmartBanking, ktorá je plne integrovaná do ekosystému HMS. V praxi to znamená, že používa Huawei Mobile Services – mobilné služby od Huawei. Tie v nových smartfónoch Huawei nahrádzajú služby od Googlu.

ČSOB nie je jedinou slovenskou bankou, ktorej aplikáciu nájdeme v obchode AppGallery. Je však prvou, ktorá do svojej aplikácie v plnej miere implementovala mobilné služby Huawei (HMS), ktoré sú náhradou za služby od Googlu. Prvá verzia aplikácie ČSOB (ešte bez integrácie pre HMS) bola v AppGallery dostupná od 14. februára. K dnešnému dňu zaznamenala viac ako 19 000 stiahnutí.

Až 1500 nových aktivácií mobilného bankovníctva pritom pochádzalo práve z aplikácie, nainštalovanej prostredníctvom AppGallery. Druhá verzia aplikácie ČSOB (s plnohodnotnou integráciou do ekosystému HMS) bola spustená 19. mája. K dispozícii je na stiahnutie v obchode AppGallery pod názvom SmartBanking. V aplikácii môžu klienti banky pristupovať k svojim účtom a ďalším produktom tak, ako sú zvyknutí z iných platforiem.

Zdroj: Tlačová správa

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú