Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V uplynulých rokoch si prešli mnohé súbory, dokumenty, ale aj filmy a hudba vývojom, vďaka ktorému k nim dnes môžeme pristupovať aj bez toho, aby sme ich mali uložené v počítači. Práve cloudové riešenie má byť budúcnosť aj v prípade hier, ktoré si o pár mesiacov zahráme aj bez výkonného hardvéru. Google Stadia prinesie cloudové hranie na všetky populárne zariadenia, no čo sa však stane, pokiaľ dôjde k výpadku služby?

Odpoveď na túto otázku priniesol počas Reddit AMA produktový riaditeľ Google Stadia, Andrey Doronichev, ktorý chápe obavy ľudí z prechodu na cloudové hranie, informuje Gamespot. Podľa neho však má ísť o ďalší proces podobnými tomu, ktorý sme zažili aj pri vyššie spomínanom obsahu. Pri takomto spôsobe hrania ale môže dôjsť aj k problémom, s ktorými Google počíta.

V prípade výpadku služby totiž už od jej prvého spustenia bude podporovať tzv. funkciu „Takeout“, ktorá hráčom umožní stiahnuť si metadáta a uložené misie, avšak nie hry. Okrem toho sa však v takej chvíli nebude dať nič urobiť a hráči budú musieť počkať na opätovné spustenie služby.

Zdroj: Gamespot, Reddit AMA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú