Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Technologický tím zbankrotovanej nemeckej platobnej spoločnosti Wirecard sa pripája k novej digitálnej inovačnej jednotke firmy finleap, ktorú založila berlínska skupina z oblasti finančných technológií.

Presun šesťčlenného tímu vedeného Jörnom Leograndom, vedúcim inovačných laboratórií Wirecard, prichádza pred formálnym začatím konkurzného konania, ktoré sa uskutoční na budúci mesiac a pravdepodobne povedie k strate pracovných miest.

Leogrande bude mať na starosti oddelenie podnikových inovácií a budovania korporácií, uviedla spoločnosť finleap, ktorá zastrešuje 11 start-upov z oblasti bankovníctva, poisťovníctva a správy aktív. Jeho tím bude poskytovať podporu týmto start-upom pri digitálnej transformácii.

Spoločnosť Wirecard vyhlásila 25. júna platobnú neschopnosť po tom, ako bola v jej účtovníctve objavená finančná diera vo výške 1,9 miliardy eur. Tie mali byť údajne v zahraničí v úschove tretími stranami, Wirecard však neskôr priznala, že pravdepodobne neexistovali.

Bývalý generálny riaditeľ Markus Braun a ďalší vedúci pracovníci boli zadržiavaní pre podozrenie z defraudácie peňazí veriteľov vo výške 3,2 miliardy eur. Bývalý prevádzkový šéf Jan Marsalek je na úteku.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú