Portál The Verge prišiel so zaujímavými informáciami, ktoré sa dotýkajú technologického sveta a jeho napojenia na aktuálnu pandemickú situáciu, ale aj ekonomickú vojnu medzi USA a Čínou. Práve čínsky Foxconn a niekoľko ďalších ázijských spoločností údajne plánuje výstavbu nových tovární v Mexiku.

Dvaja z najväčších partnerov Apple, ktorí stoja za montážou smartfónov s logom nahryznutého jablka, podľa niekoľkých zdrojov zvažujú presun časti svojej výroby z Číny na americký kontinent. Spoločnosti Foxconn a Pegatron by mali už v budúcom roku začať s výstavbou nových továrni v Mexiku.

Ako píše portál ArsTechnica, rozhodnutie o výstavbe zatiaľ nie je konečné, no zrejme padne už do konca tohto roka. Obe spoločnosti tlačí k presunutiu výroby bližšie k USA, no hlavne mimo Číny aktuálna situácia, ktorá je z ekonomického a obchodného hľadiska medzi obomi veľmocami veľmi napätá.

Foxconn už má v Mexiku 5 tovární, v nich však primárne vyrába televízie a servery. Dôkazom, že čínske firmy, ktoré „pracujú pre Američanov“, sa aktuálne snažia dostať čo najviac svojej výroby mimo Čínu, je aj začiatok výroby iPhonu SE v Indii pod patronátom Foxconnu.

Zdroj: TheVerge, ArsTechnica

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú