Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínsky výrobca smartfónov Vivo už niekoľkokrát ukázal, že do svojich zariadení dokáže vložiť špičkové technológie a pritom zachovať pomerne priaznivú cenu. Novinka s označením Vivo X50 Pro má priniesť kameru s bezkonkurenčnou stabilizáciou obrazu vďaka miniatúrnemu gimbalu umiestnenému priamo v smartfóne, píše Gizmodo.

Vivo si drží svetové prvenstvo napríklad so smartfónom V17 Pro, ktorý bol prvým zariadením na svete s výsuvnou duálnou prednou kamerou. Vivo X50 Pro bude zrejme prvý smartfón, ktorý dostane miesto klasickej optickej stabilizácie obrazu miniatúrny gimbal.

Okrem tradičných cievok, ktoré využíva systém optickej stabilizácie, má v sebe mechanizmus dvojicu guľôčkových ložísk, ktoré kamere lepšie pomáhajú zvládať náklony smartfónu. Vďaka tomuto mechanizmu sa môže objektív nakláňať vo všetkých smeroch až o 3 stupne, píše Engadget.

Jedinými nevýhodami mechanizmu je takmer trojnásobne vyššia cena ako pri klasickej stabilizácii obrazu a tiež väčšia hrúbka stabilizačného modulu, ktorá dosahuje 4,5 mm.

Smartfón s touto skutočne unikátnou kamerou sa to však stále v pohode zmestí do vrecka, kamerový modul ale bude zrejme vytŕčať o čosi viac než pri iných smartfónoch.

Zdroj: Gizmodo, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú