Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nie je žiadnym tajomstvom, že v Číne platí prísna cenzúra a nariadenia, ktoré ľudí obmedzujú v rôznych oblastiach. Najnovšie sa vláda zamerala na hráčov počítačových hier, ktorým zakázala hrať niektoré tituly, informuje Tweaktown.

Medzi ne patrí napríklad Animal Crossing pre Nintendo Switch či Plague Inc. Taktiež sú zakázané všetky online hry, ktoré obsahujú klany a aliancie, ale aj editovanie máp, nákazy, zombíkov či role playing. Aby toho nebolo málo, hráči už nebudú môcť hrávať hry na serveroch mimo krajiny, pričom to isté platí aj o četovaní s hráčmi z iných častí sveta.

Čínska vláda sa naozaj nemazná a mladším hráčom pod 18 rokov nariadi, kedy budú môcť svoj čas využívať na hranie hier. Ten má byť vyčlenený medzi ôsmou hodinou ráno a desiatou hodinou večer. Taktiež sa budú kontrolovať aj transakcie, ktoré hráči vykonávajú priamo v hrách.

Čo je cieľom týchto opatrení, zatiaľ nevedno, no v krajine, kde platia tvrdé pravidlá komunistickej strany, nie sú podobné opatrenia prekvapením. Otázkou už len ostáva, aké dopady budú mať zákazy na svetový trh s hrami.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú