Populárna hra Plague Inc. vyšla pre smartfóny ešte pred niekoľkými rokmi. Do popredia sa opäť dostala po tom, ako sa z Číny začal šíriť koronavírus. Teraz však bola v čínskom App Store z ponuky odstránená, a to kvôli zakázanému obsahu. Čína rozhodla, že Plague Inc. ukazuje hráčom nelegálny obsah, a tak bola hra z tamojšieho virtuálneho obchodu odstránená, informuje PCGamer.

Táto strategická hra sa po rokoch opäť stala jednou z najviac sťahovaných platených hier aj v čínskom virtuálnom obchode App Store, za čo paradoxne vďačí novému koronavírusu, informuje BBC. Hráči si tak hru začali kupovať vo veľkom, no teraz bola na nariadenie Správy kybernetického priestoru v Číne zo zoznamu aplikácií odstránená.

Populárn hara ukazuje šírenie smrteľnej choroby v reálnom čase. Ndemic Creations

Dôvodom má byť nelegálny obsah, ktorý je v Číne zakázaný, no nie je presne jasné, čím sa hra previnila, informuje TechSpot. Taktiež nie je známe či má tento krok niečo spoločné so šíriacim sa koronavírusom. Štúdio však intenzívne pracuje na tom, aby sa hra opäť vrátila do tamojšieho obchodu s aplikáciami.

Zdroj: PCGamer, TechSpot, BBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú