Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čína odpovedá na kroky USA veľmi nečakaným, no zrejme tým najefektívnejším a najmenej konfliktným spôsobom. Čínsky minister zahraničných vecí, Wang Yi, oznámil plán na založenie globálnej iniciatívy zameranej na bezpečnosť údajov, ktorá má zamedziť USA „vyšachovať“ čínske spoločnosti zo svetových trhov, informoval portál NeoWin.

Nielenže samotná Amerika rozviazala všetky spolupráce s čínskymi firmami v oblastí sietí a technológií, ale k podobným krokom USA nabáda aj ostatné krajiny. Čína však na tieto kroky odpovedá tou najmenej agresívnou, a zrejme najúčinnejšou zbraňou.

Ako píše Retuers, v rámci tejto iniciatívy vyzve Peking všetky krajiny sveta, aby s bezpečnosťou údajov zaobchádzali komplexne, objektívne a aby boli všetky závery založené na dôkazoch.

Okrem toho iniciatíva vyzýva krajiny, aby sa postavili proti podobným činom, ktoré predvádza  USA proti Číne a taktiež žiada technologické spoločnosti, aby si v produktoch nevytvárali žiadne „spätné vrátka“ na nelegálne získavanie osobných údajov.

Čínski diplomati už s touto iniciatívou oslovujú vlády po celom svete a žiadajú ich podporu. Jednotné pravidlá a rovnaké merítko na všetkých by konečne mohli prispieť k vyriešeniu tohto dlhotrvajúceho konfliktu medzi USA a Čínou.

Zdroj: NeoWin, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú