Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prehliadač Google Chrome je neslávne známy tým, že „požiera“ viac pamäte RAM než je prijateľné. Je to hlavne z dôvodu, aby bolo prehliadanie čo najrýchlejšie. No ak disponuje zariadenie menšou kapacitou (menej ako 8 GB), má to skôr opačný účinok, čo niektorých používateľov privádza do zúfalstva.

V priebehu niekoľkých rokov sa táto situácia o čosi zlepšila, no Google Chrome stále patrí medzi prehliadače, ktoré využívajú najviac operačnej pamäte. V najnovšej verzii prehliadača sa však objavila zaujímavá funkcia, ktorá v tomto smere môže aspoň trochu pomôcť – píše Tech Radar. Nazýva sa Tab Freeze a funguje podobne, ako funkcia Tab Discarding z roku 2015. S novou funkciou získaš väčšiu kontrolu nad otvorenými kartami v prehliadači.

tab freeze
Pôvodná funkcia Tab Discarding z roku 2015 Zdroj: Chrome

Ak zvolíš ich zmrazenie, nepoužívané karty (viac ako 5 minút) sa pozastavia a nebudú sa obnovovať na pozadí. Zvoliť je možné viacero variant, no pointa je v tom, že pokiaľ nebudeš danú kartu využívať, bude sa tváriť ako neaktívna. Opäť sa však rozmrazí v prípade, ak na ňu klikneš a začneš s ňou pracovať. Aby si mohol túto funkciu využiť, budeš si musieť stiahnuť Canary verziu prehliadača s označením 79 a do vyhľadávania zadať chrome://flags/#proactive-tab-freeze.

Zdroj: TechRadar, Techdows

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú