Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Chrome zavádza novinku, ktorú mnohí uvítajú. Je ňou možnosť rýchleho vymazania posledných 15 minút histórie prehliadača. Vývojári Googlu ju nazvali „Quick Delete“, no médiá preferujú názov „pornorežim“. Na tému upozornil portál XDA Developers.

Novinka poskytuje dodatočnú úroveň súkromia na počítačoch, ktoré zdieľaš ešte s niekým iným a k dátam o hustórii nemáš prístup len sám. Funkcia sa hodí v situáciách, kedy zabudneš otvoriť inkognito režim, prípadne ho nechceš použiť, pretože sa na stránky prihlasuješ pod svojim účtom a potrebuješ tak do PC uložiť cookies.

„Quick Delete“ by mal nedávnu históriu vymazať v dvoch rýchlych krokoch, čo je obrovské zrýchlenie oproti tomu, ako vymazávanie histórie na Chrome funguje teraz.

Momentálne ide o proces, ktorý trvá prinajlepšom 20 sekúnd. Pravdepodobne ešte dlhšie, ak nevieš, kde presne sa tlačidlá nachádzajú. Navyše, najmenšie časové obdobie, ktoré môžeš z histórie vymazať, je 1 hodina, takže vymažeš aj údaje, ktoré zmazať nechceš. Netýka sa to však len Chrome – ani Safari či Opera neumožňujú vymazať menej než poslednú hodinu.

Že sa na tejto funkcii pracuje, potvrdil Chromium Gerrit. Či alebo kedy sa dostane do verejných aktualizácií, zatiaľ nie je jasné. „Keď je táto možnosť povolená, v ponuke s tromi bodkami sa zobrazí nová možnosť rýchleho odstránenia, ktorá používateľom umožňuje rýchlo odstrániť údaje za posledných 15 minút,“ popisujú funkciu beta testeri.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú