Prehliadač Chrome vo verzii 85 dostane malé vylepšenie, ktoré však zrejme zachráni mnoho používateľov od nechcene „zatvorených“ stránok. Ako píše AndroidPolice, zmena sa bude týkať takzvaného „drag-and-drop“ nahrávania súborov na stránky, ktoré funkciu podporujú.

Určite si sa už stretol s webovými stránkami, kde bolo možné nahrať súbor tým, že ho jednoducho pretiahneš z pracovnej plochy do okna webového prehliadača. Táto možnosť je veľmi návyková a pokojne sa tak môže stať, že sa budeš pokúšať takýmto spôsobom nahrávať súbory aj na stránky, ktoré funkciu nepodporujú.

Google

V takomto prípade prehliadač načíta vo zvolenom okne napríklad obrázok, ktorý si sa pokúšal nahrať a ty tak prídeš o všetok obsah, ktorý si mal na danej stránke vytvorený. Nechcenému „zatváraniu“ stránok však bude čoskoro koniec.

Google pridá do Chromu funkciu, ktorá v prípade, ak stránka nebude podporovať funkciu nahrávanie súborov pretiahnutím, otvorí súbor na novej karte a pôvodná stránka sa tak nezruší. Zmena je súčasťou jadra Chromium, takže sa prejaví aj v iných prehliadačoch, ktoré ho využívajú. Vydanie verzie 85, kde bude zmena stabilnou súčasťou, je naplánované na 25. augusta, píše LaptopMag.

Zdroj: AndroidPolice, LaptopMag

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú