Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Solitea získala 100-percentný podiel vo firme Mainstream Technologies a jej materskej spoločnosti Powerstream. Podniky sa počas pätnásťročného pôsobenia na českom trhu stali významnými partnermi globálnej technologickej spoločnosti Microsoft. Pre Soliteu ide už o siedmu akvizíciu významného partnera Microsoftu.

Ako informoval predseda predstavenstva spoločnosti Solitea Martin Cígler, firma má ambície stať sa lídrom cloudovej transformácie na českom trhu a zároveň sa chce čoraz viac zapájať do realizácií medzinárodných projektov.

Naším cieľom je zaujať pozíciu vedúceho hráča aj v oblasti ucelených riešení na ochranu, vizualizáciu a správu IT bezpečnosti. Práve akvizícia spoločnosti Mainstream nám túto víziu umožní naplniť,“ dodal Martin Cígler.

V oblasti strednej a východnej Európy patrí Solitea medzi najväčších dodávateľov účtovných a podnikových informačných systémov (ERP) určených pre komerčný segment a neziskové organizácie. V Česku je spoločnosť lídrom na trhu pokladničných systémov a jej cloudové služby používajú státisíce zákazníkov. Solitea tiež ponúka kompletný outsourcing miezd na kľúč.

Po 15 úspešných rokoch na trhu sme hľadali nové príležitosti k rozvoju nášho biznisu. Spojenie so silnou skupinou Solitea nám vďaka obchodným synergiám pomôže akcelerovať a v nasledujúcich 2 rokoch vyrásť až trojnásobne,“ dodal k akvizícii Ladislav Šolc, managing partner spoločnosti Mainstream Technologies.

Súčasný výkonný manažment Mainstream Technologies bude spoločnosť riadiť aj naďalej a nezmení sa ani odbor činnosti organizácie. Zamestnancom, obchodným partnerom a zákazníkom tak akvizícia neprinesie žiadne zmeny. Cena akvizície je neverejná a transakcia podlieha schváleniu Úradom na ochranu hospodárskej súťaže.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú