Krádež je trestná bez ohľadu na to, či sa udeje vo fyzickom, alebo v online svete. Tie „virtuálne“ krádeže sú však čoraz bežnejšie aj vďaka popularite rôznych herných predmetov, s ktorými sa vo veľkom obchoduje. Česká polícia aktuálne rieši prípad, kde bol odcudzený nôž do hry CS:GO v hodnote 30 000 českých korún, teda viac ako 1000 €, informoval ProfiGamers.

Hráč, ktorý podal trestné oznámenie, predával svoj nôž do hry CS:GO za cenu 30 000 českých korún. Na túto ponuku sa ozval kupca a po vzájomnej dohode, že kupujúci najskôr pošle zábezpeku 4000 korún a zvyšok doplatí, keď mu nôž príde na účet, sa pustili do obchodu.

Kupujúci naozaj predom poslal spomínaných 4 000 českých korún, no po tom, čo od predávajúceho obdržal nôž, prerušil komunikáciu a zvyšok peňazí samozrejme neposlal. Predávajúcemu tak vznikla škoda v hodnote 26 000 českých korún, čo je takmer 1 000 €.

Ako upozornil spravodajský portál CT24, okradnutý hráč sa rozhodol obrátiť na políciu, ktorá už podniká kroky pre začatie trestného stíhania. Pre českú políciu ide vôbec o prvý takýto prípad, no podobné podvody sa medzi hráčmi pri online obchodovaní stávajú bežne. Aj za takýto podvod však hrozí reálny trest, ktorý je počas aktuálneho núdzového stavu dvojnásobný, a teda až 8 rokov za mrežami.

Zdroj: ProfiGamers, CT24

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú