Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Európska únia naleje miliardy eur do rozvoja digitálnych technológií. Prúdiť by mali z programu financovania digitálnej transformácie európskej spoločnosti a hospodárstva na roky 2021 až 2027 s názvom Digitálna Európa, na ktorý je vyčlenených až 9,2 mld. eur.

Ako ďalej informuje Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu (ÚPVII), určené sú na projekty v piatich kľúčových oblastiach, a to superpočítače, umelá inteligencia, kybernetická bezpečnosť, pokročilé digitálne zručnosti a zabezpečenie širokého využívania digitálnych technológií v celom hospodárstve a spoločnosti.

Aktuálne Európska komisia celý program Digitálna Európa plánuje a začala diskusiu o smerovaní samotného programu na obdobie najbližších dvoch rokov. „Cieľom diskusií a konzultácii je získať pohľad účastníkov na samotný program, ako aj na jeho kľúčové oblasti a priority,“ uvádza ÚVPII s tým, že svoje pripomienky a návrhy môže vyjadriť každý občan Európskej únie, verejný, akademický, neziskový sektor i veľké spoločnosti, a to do 25. októbra 2019.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú