Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Boeing premenoval svoj nechválne známy model 737 Max, ktorý zohral hlavnú rolu pri 3 nehodách v Etiópii a Indonézii v priebehu 5 mesiacov. Po týchto tragédiách sa začalo veľké vyšetrovanie a taktiež sa odhalilo množstvo chýb, ktorými toto lietadlo trpí. Boeing sa teraz snaží odviesť pozornosť od problémového modelu a jeho názov upravil. Po novom bude označovaný inak, informuje The Guardian.

Boeing je v kritickej situácii a v posledných mesiacoch sa mu príliš nedarilo. Jeho lietadlá 747 odstavili viaceré aerolínie a model 737 Max sa stále po problémoch na oblohu nevrátil. Aktuálne sa však ukazuje, že výrobca upravil jeho názov, čo odhalila kúpa 1 kusu poľskou leteckou spoločnosťou Enter Air, ktorá si kúpila Boeing 737 Max. Miesto takéhoto označenia ho však po novom Boeing označuje ako 737-8.

Nejde však o prvý takýto prípad. Rovnakú taktiku využila spoločnosť ešte v minulom roku v prípade predošlej generácie lietadla spoločnosti Ryanair, ktoré premenovala z Boeingu 737 Max na Boeing 737-8200, informuje BBC. Výrobca má využiť nový názov pri viacerých verziách tohto lietadla. Po tejto zmene sa tak budeme stretávať s označovaním Boeing 737-7 až 737-10, informuje USA Today.

Zdroj: The Guardian, BBC, USA Today 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú