Portovanie prvého Doom na rôzne netradičné zariadenia je športom v hernej komunite už niekoľko rokov. Včera sa však na Twitteri objavil príspevok so snáď najbizarnejším spôsobom hrania tejto legendy z roku 1999, píše IGN.

Prvý Doom je jednou z najzásadnejších hier histórie a existujú časy, kedy aj tento titul zavaril nejednému hardvéru. Dnes je však hra spustiteľná doslova na všetkom, čo má obrazovku a aspoň minimálny výpočtový výkon.

Používateľ Twitteru Foone zbúral všetky predsudky a rozbehol Doom na tehotenskom teste. Samozrejme, keďže test nedisponuje žiadnym použiteľným hardvérom, Foone musel vymeniť zobrazovací panel a pridať procesor, no výsledok na monochromatickom displeji s rozlíšením 128 x 32 bodov je aj tak pozoruhodný.

Tehotenský test ako herná platforma rozhodne patrí medzi najbizarnejšie spôsoby hrania hier, no nejde o jediný takýto experiment. Doom laickí programátori spustili už na:

Zábery z Twitteru síce potrebujú nutnú dávku predstavivosti, no znalec hry určite rukopis id Software rozpozná. Foone síce využil z pôvodného testu len schránku, no aj tak ide o pozoruhodný experiment.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú