Pomerne neznáma stredoamerická krajina Salvádor sa v posledných mesiacoch preslávila po celom svete, keď jej prezident Nayib Bukele priniesol zákon, ktorým krajina prijala kryptomenu bitcoin ako legálne platidlo.

Spolu s ním bol vytvorený aj plán zahŕňajúci „rozdávanie“ kryptomeny a výstavbu bankomatov, no ako informuje portál CoinDesk, Salvádor môže tento rok prísť aj so svojou vlastnou kryptomenou.

Táto správa pochádza od latinskoamerického portálu El Faro, podľa ktorého sa bratia Ibrajim a Yusef Bukele zastupujúci prezidenta stretli s investormi novej kryptomeny označovanej ako „Colón -Dollar“, ktorá bude fungovať ako stablecoin, teda kryptomena s minimálnou volatilitou, spravidla naviazaná na štátne platidlá alebo aktíva.

Občania krajiny budú môcť túto kryptomenu využívať na rôzne služby, pričom potenciálne by mohla uľahčiť aj platby s prevodom do či z bitcoinu. Hovorca vlády Salvádoru síce pre El Faro uviedol, že plán bol „zavrhnutý“, no portál s odvolaním sa na neidentifikovaný zdroj informoval, že bratia Bukeleovci sa stretli aj s predstaviteľmi platformy Cardano, WhizGrid a Algorand.

Zdroj: CoinDesk, El Faro

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú