Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Virtuálna mena BitCoin zažila pred pár dňami výrazný nárast ceny, ktorý bol najvyšší za posledné 2 roky. Na konci októbra sa cena za 1 BitCoin vyšplhala na takmer 12 000 €, čo je najviac od roku 2018. Napriek tomu sa jeho hodnota naďalej prudko mení, informoval portál ArsTechnica.

Svet kryptomien sa obrátil naruby po rapídnom páde cien začiatkom roka 2018, kedy došlo k výraznému zníženiu hodnoty mnohých populárnych mien. Ceny padli o desiatky percent a obchodovanie s virtuálnymi menami bolo ohrozené.

Postupom času však kryptomeny zaznamenali ďalšie výrazné výkyvy cien, no naposledy sa podarilo BitCoinu vyšvihnúť na najvyššiu hodnotu od roku 2018. V nedeľu 31. októbra totiž dosiahla hodnota 1 BitCoinu presne 11 889 € podľa grafu Coindesk.

Pre túto kryptomenu ide teda o rekordný nárast hodnoty za posledné 2 roky. Za ten čas sa od veľkého pádu turbulentne menili ceny ako na bežiacom páse. Od začiatku októbra však cena BitCoinu výrazne vzrástla a z pôvodnej sumy približne 6100 €, za ktorú sa predával začiatkom roka, dosahuje aktuálne hodnotu vyše 11 000 €. V priebehu pár týždňov cena stúpla o vyše 2500 €.

Zdroj: ArsTechnica, Coindesk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú