Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bikesharing Slovnaft Bajk, služba zdieľaných bicyklov, chce v tomto roku rozšíriť pokrytie v Bratislave, má záujem zahustiť existujúcu sieť dokovacích staníc a ísť aj do ďalších mestských častí. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

V priebehu leta má pribudnúť 20 dokovacích staníc. Služba sa má rozširovať aj do ďalších mestských častí. Zahustiť by sa mala sieť v Novom Meste a nové stanice by mali pribudnúť v Rači, Vrakuni či vo Vajnoroch. „Napríklad rekonštrukcia karloveskej radiály by mala priniesť nové dokovacie stanice v Karlovej Vsi,“ spresnila Rajčanová.

Mesto rokuje aj s univerzitami o možnosti umiestniť zdieľané bicykle na miestach, kde sa pohybujú študenti. Dokovacie stanice sa plánujú aj na všetkých železničných staniciach. V Bratislave pribudne tento rok 150 nových bicyklov Slovnaft Bajk, celú flotilu tak bude tvoriť spolu 850 bicyklov.

Nové bicykle budú mať oproti prvému modelu zosilnené predné vidlice, dlhšiu sedlovku, odolnejší uzamykací kábel a zosilnený zámok a ďalšie vylepšenia.  Partnermi bikesharingu Slovnaft Bajk sú mesto Bratislava a spoločnosť Slovnaft. Od spustenia služby na jeseň 2018 najazdili užívatelia viac ako pol milióna jázd, pričom najdlhšia merala viac ako 50 kilometrov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú