Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Produkty Ring sa stali terčom kritiky po niekoľkých udalostiach, ktoré odhalili nedostatky kamier a ich bezpečnostnej stránky. Amazon má mať dohodu s políciou, ktorá môže pristupovať k záznamom s kamier. Tu sa však problémy zariadení nekončia. Pochybnosti o bezpečnosti kamier Ring narastajú aj po nedávnom incidente, pri ktorom sa mal hacker cez jednu z kamier rozprávať s malým dievčaťom, informuje Time.

Podľa nedávnych zistení má spoločnosť dokonca pracovať na tzv. „susedskom zozname“, ktorý bude pomocou umelej inteligencie rozoznávať ľudí podľa tváre. Na tom by nebolo nič príliš zvláštne, pokiaľ by boli tieto videá dostatočne zabezpečené. Výmenou za bezplatnú reklamu sa k nim môže dostať aj polícia na Floride, informuje Vice.

Prednedávnom sa dokonca objavil prípad, kedy hacker získal kontrolu nad jednou z kamier Ring len pár dní po tom, čo ju majiteľka nainštalovala do izby svojej dcéry. Útočník mal potom dievčaťu hovoriť, že je Santa Claus a údajne ju presviedčal, aby spravila neporiadok a rozbila televízor. Kamery Ring tak kvôli týmto problémom rozhodne nie sú vhodným darom či výhodnou kúpou do domácností.

Zdroj: Time, Vice

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú