Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Britský operátor EE spustil len nedávno vo Veľkej Británii svoje prvé 5G siete. V rámci propagácie tejto inovácie BBC chcelo odvysielať jednu zo svojich relácií prostredníctvom 5G siete, čo nakoniec nevyšlo úplne dobre.

Ako informuje Gizdomo, nové 5G siete sa pomaly začali budovať vo Veľkej Británii, kde operátor EE už stihol čiastočne priniesť pokrytie do miest ako Belfast, Birmingham, Cardiff, Edinburgh, Londýn a Manchester. Na margo toho sa známa televízna stanica BBC rozhodla odvysielať svoju reláciu BBC Breakfast prostredníctvom 5G siete, čo sa nakoniec príliš nevydarilo. Reláciu uvádzal známy reportér Rory Cellan-Jones, ktorý chcel v rámci relácie tiež poukázať na vymoženosti a výhody 5G sietí oproti starším 4G a 3G sieťam.

Avšak, ako uvádza portál Android Authority, celý segment relácie BBC Breakfast bol posunutý o 15 minút, nakoľko krátko po spustení vysielania sa malo za to, že telekomunikačná technika od Huawei prestala fungovať.

Po čase došlo k zisteniu, že na vine nie je technika, ale na SIM karte jednoducho došiel dátový balíček. 5G siete síce ponúkajú vysoké prenosové rýchlosti, no pri streame s vysokým rozlíšením dátové balíčky miznú jedna radosť. Operátori tak budú musieť pred spustením sietí prehodnotiť svoje ponuky.

Zdroj: Gizdomo, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú