Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S príchodom pandémie koronavírusu zažili mnohé populárne turistické destinácie veľký pokles návštevnosti, čo malo veľký dopad aj na straty v ich ekonomike. Jednou z najviac postihnutých oblastí je aj Thajsko, ktoré od začiatku pandémie stratilo len v turizme 80 miliónov dolárov. Turistov však chce prilákať novým spôsobom. Krajina totiž zvažuje zavedenie kryptomenových platieb, informuje Bloomberg.

Úrad pre cestovný ruch Thajska tak otvára brány kryptomenovým platbám, no turisti podľa všetkého nebudú môcť platiť akoukoľvek kryptomenou. Do plánov totiž úrad nezahrnul ani bitcoinové platby. Namiesto toho sa chystá vydať vlastný token TAT (Tourism Authority of Thailand), ktorého sa týkala aj nedávna septembrová krypto kampaň v krajine.

Týmto spôsobom chce Thajsko prilákať digitálnych nomádov a podporiť platby vlastným tokenom, informuje Cointelegraph. Podľa posledných správ je infraštruktúra pre vlastný TAT token pripravená a čaká sa už len na schválenie tamojšou vládou. Predstaviteľ miestnej kryptoburzy Bitkub dodal, že po zavedení vlastného tokenu by sa HDP krajiny mohlo zvýšiť 6-násobne, pokiaľ by sa jej podarilo potiahnuť tento trh nahor.

Za prvých 10 mesiacov tohto roka totiž Thajsko navštívilo len zhruba 106-tisíc turistov, čo je zlomok z pôvodných 40 miliónov turistov ročne pred pandémiou. Dôvodom takéhoto poklesu boli aj zatvorené hranice krajiny, ktoré boli otvorené len nedávno pre očkovaných turistov. Pokiaľ by plány s vlastným TAT tokenom vyšli, očakáva sa, že Thajsko môže zvýšiť aspoň časť príjmov z turizmu do roku 2023 a o rok na to sa dostať na úroveň pred pandémiou.

Zdroj: Bloomberg, Cointelegraph

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú