Tohtoročný autosalón sa nitrianskom výstavisku v Nitre neuskutoční. Veľtrh mal prebiehať v termíne od 8. do 11. októbra, mesto Nitra sa však v súčasnosti nachádza v červenej zóne.

Väčšina tradičných vystavovateľov preto prehodnotila svoje rozhodnutie a účasť na výstave zrušila, či už z dôvodu strachu z možného ohrozenia zdravia svojich zamestnancov, zhoršenej ekonomickej situácie, zákazu účasti zo strany zahraničnej materskej firmy alebo z obavy zo samotného zrušenia výstavy v prípade zavedenia ďalších protiepidemiologických opatrení, informovalo vedenie výstaviska.

Organizátor veľtrhu štátny podnik agrokomplex Národné výstavisko sa v tomto roku rozhodol 27. ročník neorganizovať pod značkou Autosalón Autoshow Nitra. „Za súčasných epidemiologických podmienok nebolo možné zorganizovať veľtrh na takej úrovni, na akú sú návštevníci a vystavovatelia zvyknutí,“ potvrdilo vedenie výstaviska.

Riešením bolo usporiadanie automobilovej výstavy v menšom rozsahu, v rámci ktorej by sa v areáli výstaviska uskutočnili testovacie jazdy, importéri a predajcovia by predstavili nové modely a nechýbal by ani sprievodný program pod holým nebom. Skutočnosť, že sa Nitra ocitla v červenej zóne, však viedla aj k rozhodnutiu zrušiť tohtoročnú výstavu.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú