Moderná doba prináša moderné riešenia nielen pri bežných činnostiach, ale aj pri vesmírnych letoch agentúry SpaceX. Astronauti Robert Behnken a Douglas Hurley pri návrate na Zem využívali tablety iPad, tie však podľa portálu WCCFtech nefungovali úplne podľa predstáv.

Aj napriek tomu že pristávací manéver kapsuly Crew Dragon s ľudskou posádkou dopadol na jednotku, návrat na Zem sa nezaobišiel bez menších komplikácií. Jednou z nich bol problém s iPadom astronauta Behnkena, jeho prehliadač Safari totiž nechcel otvoriť webovú stránku s letovými manuálmi, píše SpaceExplored.

Komunikáciu medzi astronautom a podporným tímom na Zemi si mohol dokonca počuť aj v živom prenose z pristávania (video vyššie je nastavené, aby prehralo spomínanú pasáž). Behnken oznámil riadiacemu stredisku, že jeho tablet mu zobrazuje chybovú hlášku „Safari nedokáže otvoriť stránku, nakoľko iPad nie je pripojený k internetu“.

Podporný tím sa uisťoval, či má Rob na tablete zapnutý letový režim a vypnutú WiFi, no v tomto smere bolo všetko v poriadku. Tablet druhého astronauta však fungoval správne, riadiace centrum ho preto požiadalo, aby zhotovil screenshoty manuálov, ktoré Rob potreboval a následne mu ich poslal cez AirDrop.

Zdroj: WCCFtech, SpaceExplored

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú