Apple konečne prináša pre svoj TV box podporu prehrávania YouTube videí v rozlíšení 2160p. To je však pre mnohých stále sklamaním, chýbajú mu totiž ďalšie dôležité vlastnosti, píše The Verge.

Majitelia Apple TV 4K si budú môcť konečne vychutnať na svojich televízoroch obsah v tomto rozlíšení aj na  YouTube. Veľkým sklamaním však zostáva, že 4K videá sa budú dať sledovať iba pri 30 fps. Rovnako chýba aj podpora HDR.

Videá s 50 či 60 fps automaticky znížia rozlíšenie maximálne na 1440p, informoval portál 9to5mac. Dobrou správou pre fanúšikov však je, že možnosť sledovať videá v 4K na YouTube prichádza aj na iPhony a iPady, tu je navyše možné sledovať obsah aj v 60 fps a so zapnutým HDR.

Je čudné, prečo Apple nesprístupnilo tieto dve možnosti aj pre AppleTV, rozdiely na veľkých televíziách by boli omnoho zreteľnejšie, než na malých displejoch tabletov a smartfónov. Naskytá sa otázka, či náhodou Apple neplánuje v blízkej budúcnosti priniesť novú generáciu TV boxu, pre ktorú si tieto možnosti šetrí.

Zdroj: TheVerge, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú