Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len pár dní od uverejnenia informáciá o spolupráci Apple a Google na technológii sledovania šírenia koronavírusu, portál MacRumors zistil, že Apple si v piatok 10. apríla zaregistrovalo novú doménu AppleCoronavirus.com

Doména bola zaregistrovaná spoločnosťou CSC Corporate Domains, ktorá sa stará o registráciu domén väčšiny amerických technologických spoločností. Ako však ďalej podotýka portál liveMint, na doméne zatiaľ nie je aktívny žiadny web, preto je otázne, aké plány má Apple do budúcna.

WhoIsDomainTools

Niektorí fanúšikovia sa domnievajú, že Apple chystá web, ktorý bude poskytovať relevantné informácie o koronavíruse. Jeden z čitateľov však trefne podotkol, že rovnaké domény si dali zaregistrovať aj iné veľké spoločnosti, napríklad IBMcoronavirus.com, DellCoronavirus.com alebo HPcovid19.com. ä

Ani na týchto adresách zatiaľ nebeží žiadny web, preto je zrejmé si myslieť, že všetky spoločnosti si ich zaregistrovali len preto, aby ich niekto v tejto situácii nezneužil a nevytvoril tak neoficiálne weby s ich značkou.

Príkladom „zneužitia“ môže byť taký Google, ktorý na webe Googlecoronavirus.com zobrazuje „základnú“ WordPress stránku s Donaldom Trumpom na titulke. Podľa dát z webu WhoIsDomanTools sa jedná o neoficiálnu stránku, ktorá bola registrovaná treťou osobou.

Zdroj: MacRumors, LiveMint

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú