Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aplikácia Facebooku má v App Store pozastavené aktualizácie. Kalifornská spoločnosť nepustila používateľom novú verziu sociálnej siete, ktorá pri transakciách používateľov informovala, že si z nich Apple berie 30 % podiel, píše The Verge.

Do aplikácie Facebooku počas koronakrízy pribudla možnosť zakúpiť si vstupenku na virtuálne podujatie, ktorých cieľom je pomôcť umelcom a influencerom prežiť túto zložitú dobu.

Ako píše Engadget, na Facebooku sa mala popri transakcii vykonávanej na zariadení s iOS zobraziť informácia, že z uvedenej čiastky si Apple berie jeho povestných 30 % a tým pádom nejdú všetky prostriedky organizátorovi podujatia.

To sa pochopiteľne kalifornskej spoločnosti nepáčilo, a tak aktualizáciu s touto funkciou jednoducho nepustila do obchodu App Store.

Úplne odlišná správa sa mala zobrazovať v aplikácii pre zariadenia s Androidom. V nej bolo písané, že Facebook si neberie z tejto transakcie žiadnu províziu a všetky peniaze putujú na účet organizátora.

Ani táto aktualizácia sa však nakoniec nedostala von, pretože aj Google si z transakcií v aplikácii berie svoj podiel. Facebook navyše žiadal Apple o udelenie výnimky v tomto prípade, no gigant bol v tejto veci nekompromisný.

Zdroj: TheVerge, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú