Zakrývanie webkamery plastovou krytkou sa stalo bežnou praktikou u mnohých používateľov. Apple však vydal upozornenie, že toto konanie môže na MacBookoch za určitých okolností spôsobiť problémy, informuje portál GizChina.

Podľa Apple by si tak majitelia nových MacBookov Air a MacBookov Pro nemali zakrývať svoje webkamery plastovou krytkou. Tá môže podľa spoločnosti poškodiť displej po tom, čo používateľ zaklapne notebook s nasadenou krytkou.

Keď sa MacBooky zaklapnú, majú veľmi tenkú medzeru medzi displejom a telom zariadenia, a teda plastová prekáža úplnému zavretiu. V takomto prípade sa opierie o telo zariadenia a displej zároveň, čo môže viesť až k poškodeniu samotného displeja, informuje portál MobileSyrup. Okrem toho krytka prekrýva svetelný senzor, čím znefunkční technológiu True Tone na úpravu farieb zobrazovacieho panela.

Apple preto odporučil svojim používateľom, aby miesto krytky radšej sledovali zelený indikátor vedľa kamery, ktorý značí, kedy je kamera na notebooku aktívna. Ak už však používateľ vyslovene musí krytku kamery používať, Apple odporúča siahnuť po takej, ktorá má hrúbku menšiu ako 1 mm a ktorá nezanecháva stopy po lepidle.

Ak má používateľ krytku hrubšiu ako 1 mm, odporúča sa pred každým zatvoreném MacBooku ju dať úplne dole.

Zdroj: GizChina, MobileSyrup

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú