Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čo nevidieť odhalí Apple prvú betu pripravovaného systému iOS 15, no s terajším iOS 14 ani zďaleka ešte neskončil. Beta testeri majú aktuálne k dispozícii nový iOS 14.7, no pre verejnosť dnes bol vydaný dôležitý update iOS 14.6, ktorý opravuje viacero problémov. Okrem iného v napravuje obmedzenie výkonu v podporovaných iPhonoch, ako aj nedostatky s odomykaním hodinkami a Bluetooth pripojením.

Nová aktualizácia na iOS 14.6 má veľkosť približne necelých 870 MB v závislosti od zariadenia. Okrem tohto bol dnes sprístupnený aj nový iPadOS 14.6 a update watchOS 7.5 s ďalšími opravami. Apple však v novej verzii systému pre iPhony opravil obmedzený výkon, ktorý sa mohol prejavovať pri štarte smartfónov. Rozdiel vo výkone potvrdzujú aj naše benchmarkové testy.

Podľa oficiálnych poznámok Apple opravil aj odomykanie iPhonu hodinkami Apple Watch pri nosení rúška, kedy nemuselo fungovať opätovné zamknutie.

Pripomienky, ktoré sa zobrazovali v aplikácii ako prázdne riadky, boli taktiež opravené. Popri tom boli opravené aj nedostatky s Bluetooth pripojením, kedy dochádzalo k odpájaniu zariadení napríklad pri volaniach.

Spoločnosť však vylepšila aj Prístupnosť v iPhonoch, ktoré je po novom možné pomocou Hlasového ovládania odomknúť po reštarte aj hlasom.

Ďalšia novinka pribudla v prípade AirTagu, kde je po novom v režime Stratené možné uviesť medzi kontaktné údaje aj e-mailovú adresu a telefónne číslo vlastníka je teraz čiastočne zakryté.

Zdroj: Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú