Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počas minulotýždňovej konferencie „California streaming“ Apple konečne prezradil dátum zverejnenia nových verzií operačných systémov pre jeho iPhony, iPady či hodinky Apple Watch. Dnes podvečer boli oficiálne vydané všetky veľké aktualizácie pre spomenuté zariadenia aj na Slovensku. Podpory sa dočkali aj staršie modely.

Prvýkrát nám Apple odhalil nový iOS 15 počas júnovej konferencie WWDC 2021, na ktorej prezentoval všetky novinky. Tento rok sa však používatelia iPhonov a iPadov zásadných zmien nedočkajú. Spoločnosť totiž do najnovších iterácií systémov iOS a iPadOS priniesla len niekoľko málo drobných zmien, ktoré mnohí ani len nemusia postrehnúť. Viac detailov o novinkách v iOS 15 sme priniesli v samostatnom článku.

Hoci je však práve dnes najnovší veľký update dostupný už pre všetkých, niektoré funkcie Apple sprístupní neskôr. Je medzi nimi napríklad očakávaná možnosť zdieľania obrazovky vo FaceTime a niekoľko ďalších. Napriek tomu podporujú nové systémy iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 aj staršie zariadenia. Kompletný zoznam všetkých podporovaných zariadení nájdeš v samostatnom článku.

Samotná aktualizácia by mala byť na Slovensku dostupná na stiahnutie od 19. hodiny večer, no prístupnosť updatu pre jednotlivé verzie zariadení sa môže mierne líšiť. V prípade takejto veľkej aktualizácie je potrebné počítať aj so zvýšeným náporom na servery, kvôli čomu môže inštalácia a prechod na novú verziu trvať dlhšie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú