Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kalifornský gigant patrí medzi najväčšie spoločnosti vo svete technológií, kde ponúka množstvo zariadení a softvéru. Zákazníkom pritom prináša mnoho vlastných riešení, vďaka čomu sa zbavuje závislosti na iných firmách. Túto politiku môže uplatniť aj v najbližších rokoch. Podľa nových správ má totiž Apple pracovať na satelite, ktorý by mu pomohol zlepšiť služby zákazníkom a osamostatniť sa v ďalších smeroch, informuje The Verge.

Nová satelitná technológia v podaní Apple by pritom mohla byť spustená už v najbližších 5 rokoch. Okolo tohto projektu je stále mnoho neznámych. Zatiaľ nie je jasné, či spoločnosť vyvíja vlastný satelit alebo upraví satelit od niektorého dodávateľa. Rovnako tak existuje aj možnosť, že sa projekt nemusí dočkať úspešného konca.

Pokiaľ by však Apple skutočne dostal na oblohu vlastný satelit, mohol by tým vylepšiť viacero svojich služieb v zariadeniach. Spoločnosť by poskytovala lepšiu navigáciu a sledovanie polohy alebo by mohla satelitom zlepšiť príjem signálu či poskytovať internet pre svoje zariadenia aj bez operátorov. CEO Apple, Tim Cook, mal o túto možnosť prejaviť podľa Bloomberg záujem, no až čas ukáže, či satelit od Apple skutočne vyletí do vesmíru.

Zdroj: The Verge, Bloomberg 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú