Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Moderné technológie sú úzko späté aj mnohými nedostatkami a bezpečnostnými problémami, ktoré napriek ich vývoju stále môžu ohroziť koncových používateľov. Kalifornský gigant sa však snaží eliminovať nebezpečenstvo. Bezpečností výskumníci si teraz môžu vďaka Apple zarobiť až 1 milión dolárov, pokiaľ sa na diaľku nabúrajú do iPhonov, informuje Daily Mail.

Hackeri majú šancu ukázať svoje schopnosti a prelomiť bezpečnostnú stránku iPhonov, za čo sa im Apple štedro odmení. Nová odmena bola z pôvodných 200 000 dolárov zvýšená až 5-násobne a získať ju môžu už od tejto jesene. Bezpečnosť je aj podľa Tima Cooka ľudským právom a spoločnosť ho chce dodržať. Zariadenia s iOS aktuálne využívajú až 2 miliardy ľudí, ktorých chce Apple chrániť čo najlepšie.

Z týchto dôvodov zvýšil riaditeľ bezpečnosti v Apple, Ivan Krstić, odmenu za hacknutie iPhonu na 1 milión dolárov, čo oznámil na konferencii Black Hat v Las Vegas, informuje CNET. Každý, kto objaví nedostatky v týchto smartfónoch, dostane aj špeciálnu verziu iPhonov, ktoré majú predísť situácii, kedy sú zistenia o bezpečnostných hrozbách predávané iným spoločnostiam. Apple ponúka ďalších 500 000 dolárov tomu, kto odhalí sieťový útok bez interakcie používateľa.

Zdroj: Daily Mail, CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú