Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Posledné generácie Apple smartfónov využívajú pre biometrickú identifikáciu používateľa výlučne 3D skenovanie tváre pomocou Face ID. Výrobca však má podľa doterajších špekulácii tento spôsob doplniť aj o overenie odtlačkom prsta, tentokrát priamo v displeji. Apple mal takéto riešenie v novej generácii iPhonu 13 podľa známeho informátora otestovať. Je ale otázne, kedy ho prinesie na trh, informuje 9to5Mac.

O údajne úspešnom teste Touch ID pod displejom iPhonu 13 informoval Mark Gurman zo spravodajského portálu Bloomberg, ktorý v minulosti priniesol množstvo pomerne dôveryhodných únikov informácií. Tentoraz Gurman priniesol novinky o testovaní snímača odtlačkov prstov pod displejom nadchádzajúceho iPhonu 13, čo by znamenalo, že ďalší smartfón od Apple by sa už nemusel spoliehať len na overenie tvárou.

Nanešťastie však Gurman správu doplnil o informáciu, že je veľmi nepravdepodobné, aby spoločnosť priniesla vstavaný snímač odtlačkov prstov do lacnejšieho iPhonu 13 počas tohto roka. Podľa jeho slov je ale dlhodobým cieľom Applu implementovať do drahších modelov Face ID priamo do displeja a dostupnejšie iPhony by potom mohli v budúcnosti prísť práve s funkciou Touch ID.

Tento rok sa od iPhonov 13 očakáva menší výrez displeja, kvalitnejší displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou v „Pro“ modeloch, lepšie fotoaparáty, väčšie batérie, či mierne upravený dizajn. Zároveň však bude naposledy predstavený iPhone 13 mini, ktorého éru Apple tento rok po nezdarených predajoch ukončí a ďalšej iterácie tohto kúsku sa o rok už nedočkáme.

Zdroj: 9to5Mac/ Mark Gurman

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú