Čínsky App Store zažíva v týchto doch svoju najväčšiu čistku v histórii. Ako informoval GlobalTimes, kalifornská spoločnosť z obchodu v uplynulých dňoch odstránila viac ako 30 000 aplikácií, z čoho bolo 90 % hier.

Veľká čistka sa začala už koncom júna a v júli potom rapídne eskalovala. Podľa inštitútu Qimai Study bolo už odstránených viac ako 30 000 aplikácií, ktoré nedostali licenciu od čínskych regulačných úradov.

Viac ako 90 % odstránených produktov boli hry, ktoré sú v Číne pod prísnou kontrolou. Ako píše portál PresStories, Čína pomerne prísne kontroluje hry, ktoré môžu tínedžeri v krajine hrávať a takým, ktoré by nejakým spôsobom propagovali násilie alebo agresivitu, jednoducho neudelia licenciu.

Výrobcovia Android smartfónov vo svojich obchodoch dodržiavajú regulačné nariadenia a aplikácie bez licencií sa do nich s určitosťou nedostanú. Apple však tieto kroky podniká až teraz. Čína je pre giganta veľmi dôležitým trhom a zrejme sa tak chce vyhnúť prípadným komplikáciám, ktoré pri nedodržiavaní nariadení nastávajú.

Apple samozrejme tvorcom hier a aplikácií rozposlal e-mail v dostatočnom predstihu s informáciou, že ak do 31. júla nebudú ich produkty disponovať licenciou, ktorá im umožní figurovať v čínskom App Store, tieto produkty z obchodu jednoducho stiahne. Aktuálne sa v čínskom App Store nachádza približne 179 000 hier, z ktorých je 160 000 úplne zadarmo.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú